Connection has lost...

KWP-onderzoekster Joëlle van der Meer wint Best Young Researcher Paper 2020

KWP-onderzoekster Joëlle van der Meer, tevens PhD-kandidaat aan de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences, heeft onlangs de ‘Best Young Researcher Paper 2020’ gewonnen. Deze prijs heeft zij gewonnen voor haar onderzoek naar het welzijn van ambtenaren tijdens de coronacrisis.
Tijdens de European Group for Public Administration (EGPA-)conferentie heeft Joëlle haar paper mogen presenteren in het onderzoeksprogramma over HRM in de publieke sector. Binnen dit onderzoeksprogramma ligt de focus op vraagstukken over people management en publieke prestaties in nationale, sectorale en organisatorische contexten en de gevolgen van economische, sociale en politieke ontwikkelingen.                                                                                                                                                
Tijdens de European Group for Public Administration (EGPA-)conferentie heeft Joëlle haar paper mogen presenteren in het onderzoeksprogramma over HRM in de publieke sector. Binnen dit onderzoeksprogramma ligt de focus op vraagstukken over people management en publieke prestaties in nationale, sectorale en organisatorische contexten en de gevolgen van economische, sociale en politieke ontwikkelingen.

Zij heeft de prijs voor het artikel gewonnen omdat zij twee literatuurstromingen heeft gebruikt en gecombineerd (de overheidsparadigma’s (traditionele overheid, NPM en NPG) en rolopvattingen), dit is vrij nieuw. De jury vond dat dit theoretisch relevant en dat dit op een overtuigende manier werd gedaan. Ook is de casus over de coronacrisis heel actueel en van belang om dit nu in deze tijd te onderzoeken vanuit een HR-oogpunt.  

Langlopend onderzoek naar het welzijn van ambtenaren in coronatijd
In dit longitudinale onderzoek, in samenwerking met prof. dr. Bram Steijn, dr. Brenda Vermeeren en dr. Wido Oerlemans, is het welzijn van ambtenaren van de gemeente Rotterdam tijdens de coronacrisis onderzocht.

Er is gebruik gemaakt van het psychologische JD-R model, waarbij de focus lag op de context van de publieke sector. Hoe beïnvloeden werkstressoren, hulpbronnen in het werk en persoonlijke hulpbronnen het welzijn? Welzijn wordt binnen dit onderzoek gedefinieerd als de mate waarin werknemers burn-out klachten ervaren en de mate van bevlogenheid (werkmotivatie) van de werknemers.

Verschillende effecten op verschillende type ambtenaren
Uit het onderzoek blijkt dat de coronacrisis verschillende effecten kan hebben op verschillen typen ambtenaren en dat voor verschillende typen ambtenaren andere werkstressoren en (persoonlijke) hulpbronnen van belang zijn.

Hier kan je meer informatie over het onderzoek vinden!

De Kenniswerkplaats Organisaties in een Slimme Stad feliciteert Joëlle van harte met deze mooie prijs voor haar onderzoek!

Regelmatig updates ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!